Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de harina 0000 y un poco más para enharinar la bandeja
- 1 cucharada de polvo de hornear
- 300 g de leche
- 30 g de aceite de girasol y un poco más para engrasar la bandeja
- 2 huevos
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 200 g de jamón cocido o lomito en fetas
- 200 g de queso dambo en fetas
- 100 g de queso mozzarella (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2812.6 kJ / 672.2 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 32.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de jamón, queso y tomate
1 godz. 10 min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Galletitas de manteca
50 min
Pan de nuez Uruguayo
1h 5min
Tarta Pascualina
1 godz. 30 min
Salsa Caruso
30 min
Budín de naranja
1h
Mantecados o Miguelitos
2 godz. 10 min
Torta de fiambre
1 godz. 10 min
Salchichón de chocolate
5h 10min
Guiso típico Uruguayo
55 min
Scones de queso y hierbas
35 min