Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de manteca a temperatura ambiente, en trozos
- 150 g de azúcar
- 3 yemas de huevo
- 1 cucharada de coñac o vino dulce
- 1 cucharadita de esencia de vainilla
- 1 limón solo su ralladura
- 300 g fécula de maíz (maicena) y un poco más para espolvorear
- 200 g de harina 0000 tamizada
- 2 cucharaditas de polvo de hornear
- ½ cucharadita de bicarbonato de sodio
- 800 g de dulce de leche repostero
- 100 g de coco rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 674 kJ / 161 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Tarta Pascualina
1 Std. 30 Min
Crackers de queso
2h 45min
Pepitas
55 min
Alfajores con baño de chocolate
1 Std. 30 Min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Rogel
2 Std. 20 Min
Tarta de frutillas y dulce de leche
45min
Pastafrola de membrillo
2h
Medialunas de manteca
5 Std. 30 Min
Budín de naranja
1 Std.
Budín de mandarinas
55 min
Marquise de chocolate
2h 40min