Auberginen-Millefeuille mit Jogurt und Senfsauce
TM5 TM6

Auberginen-Millefeuille mit Jogurt und Senfsauce

4.4 (7 ocen)

Składniki

  • 1750 g Wasser
  • 360 g Pflaumentomaten
  • 500 g Aubergine (1-2 Stücke)
  • 250 g Mozzarella, frisch (2 Kugeln)
  • 6 Scheiben geräucherter Lachs (120-130 g)
  • 1 Naturjogurt
  • 1 TL Senf
  • 20 g Olivenöl, nativ
  • 6 Basilikumblätter, zum Garnieren
  • 30 g Mandelstifte, getoastet, zum Garnieren

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1074 kJ / 257 kcal
Białko
17.09 g
Węglowodany
6.36 g
Tłuszcz
18.14 g
Błonnik
2.52 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy