Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1750 g Wasser
- 360 g Pflaumentomaten
- 500 g Aubergine (1-2 Stücke)
- 250 g Mozzarella, frisch (2 Kugeln)
- 6 Scheiben geräucherter Lachs (120-130 g)
- 1 Naturjogurt
- 1 TL Senf
- 20 g Olivenöl, nativ
- 6 Basilikumblätter, zum Garnieren
- 30 g Mandelstifte, getoastet, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1074 kJ / 257 kcal
- Białko
- 17.09 g
- Węglowodany
- 6.36 g
- Tłuszcz
- 18.14 g
- Błonnik
- 2.52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ricotta-Ravioli mit Auberginensauce
1h 40min
Parmigiana al forno
1h 50 min
Ingwer-Limetten Drink
40 min
Pennette mit Schwertfisch und Rosmarin-Auberginen
50 min
Bucatini mit Auberginen, Tomaten und Steinpilzen
50 min
Artischocken alla Romana
50 min
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50 min
Crevetten süss-sauer
1 godz. 15 min
Schwimmende Inseln
40 min
Sizilianischer Crevettensalat
40 min
Balsamico-Lachs und Zucchetti-Nudeln
25 min
Schokoladenküchlein mit Mango-Sorbet und Passionsfrucht
4sa 15 dk