Teriyaki-Pouletschenkel
TM6

Teriyaki-Pouletschenkel

3.8 (13 ocen)

Składniki

  • 30 g Sojasauce
  • 20 g Honig
  • 10 g brauner Zucker
  • 15 g Reisessig
  • ½ TL Ingwer, frisch, gerieben
  • ⅛ TL Chili, gemahlen
  • 35 g Sake
    lub 35 g Wasser
  • 2 Pouletoberschenkel, mit Haut (ca. 180 g)
  • 1 gestr. TL Ascorbinsäure
    lub 30 g Zitronensaft, frisch gepresst (von einer halben Zitrone)
  • 1 TL Maisstärke (z. B. Maizena)
  • ½ - 1 EL Sesamsamen, geröstet
  • 1 Frühlingszwiebel, schräg in Ringen
  • ½ Chili, frisch, entkernt, schräg in Ringen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1291 kJ / 308.5 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy