Urządzenia i Akcesoria
Petit Gateaux de frutos secos e chocolate
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
2 doses
Składniki
-
avelã torrada mais q.b. picada p/ polvilhar20 g
-
amêndoa torrada s/ pele20 g
-
manteiga mais q.b. p/ untar20 g
-
farinha tipo 5530 g
-
ovo1
-
açúcar amarelo15 g
-
leite45 g
-
laranja (raspa e sumo)½
-
chocolate (2 quadrados aprox.)20 g
-
Crème fraîche q.b. p/ servir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
94.6 mg
Białko
9.4 g
Kalorie
1612 kJ /
385.3 kcal
Tłuszcz
25.4 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
34.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dois à mesa
9 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Bolo gelado
8 Std. 30 Min
Pão de piza
1 Std.
Peras em Moscatel com gelado de lima
4 Std.
Empanada multicolor
1 Std. 15 Min
Legumes miniatura em papelote com manteiga aromatizada com tomilho
45 Min
Salada de maçã com nozes
5 Min
Fondant de chocolate com pimenta rosa
35 Min
Bolo de amêndoa e alfarroba
1 Std. 10 Min
Marquise de chocolate
3 Std.
Tarte de frutos silvestres
4 Std. 10 Min
Bolo Alasca
8 Std.
Crocante de maçã
5 Std. 30 Min