Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g avelã torrada, mais q.b. picada p/ polvilhar
- 20 g amêndoa torrada s/ pele
- 20 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 30 g farinha tipo 55
- 1 ovo
- 15 g açúcar amarelo
- 45 g leite
- ½ laranja (raspa e sumo)
- 20 g chocolate (2 quadrados aprox.)
- Crème fraîche q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1612 kJ / 385.3 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 94.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marquise de chocolate com molho de laranja
6 Std. 25 Min
Quiche de espinafres com base de batata
Keine Bewertungen
Cheesecake de açaí e frutos secos
10 Std.
Granizado de gin e pepino
45 Min
Massa folhada de chocolate
1 Std. 40 Min
Soufflé de chocolate
45 Min
Canelones de chocolate com molho de morango
55min
Fondant de chocolate
15min
Gin fizz com espuma de lima
10 min
Petit gâteau de caramelo
15min
Mousse de chocolate
3h
Marquise de chocolate
3h