Pastéis de batata

Pastéis de batata

4.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
20 unidades

Składniki

Recheio
  • azeite
    20 g
  • cebola
    60 g
  • cenoura
    60 g
  • sal
    1 c. chá de
  • concentrado de tomate
    1 c. chá de
  • molho inglês
    1 c. chá de
  • lombinho de porco previamente assado ou cozinhado a vapor, cortado em pedaços pequenos
    200 g
  • farinha tipo 65
    30 g
  • leite
    100 g
Massa
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
    500 g
  • água
    600 g
  • sal
    1 c. chá de
  • manteiga
    20 g
  • azeite
    70 g
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    200 g
  • gemas de ovo batidas p/ pincelar
    2

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 130 kcal / 543.9 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 249.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...