Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g farinha tipo 55
- 60 g açúcar mascavado claro
- 80 g manteiga à temperatura ambiente
- 200 g chocolate p/ culinária cortado em pedaços pequenos
Gelado
- 20 g manteiga à temperatura ambiente
- 400 g natas
- 120 g açúcar
- 4 gemas de ovo
- 350 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3359.5 kJ / 802.9 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 71.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolachas de aveia
20min
Queques de cenoura
1h 40 min
Biscoitos de leite condensado
45 min
Licor de morango
2h 15min
Refeição surpresa para dois
Brak ocen
Mantecados (bolachas de manteiga andaluzes)
2h
Cubos de rebuçado
Brak ocen
Hambúrguer com pão húngaro (Lángos) e salada
Brak ocen
Doce de morangos e chocolate - TM6
20min
Brioche de presunto e queijo
45 min
Bolachas de Páscoa
1h
Batatas recheadas
1h 30 min