Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha tipo 65
- 40 g chocolate em pó
- 150 g manteiga fria
- 50 g água
- 25 g mel
Recheio
- 480 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 440 g natas
- 100 g manteiga cortada em pedaços
- 2 c. chá de chocolate em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1916.8 kJ / 458.1 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 43.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de ananás com gambas picantes
1 Std. 15 Min
Rolos de crepes gratinados
45min
Tarte rápida com gorgonzola, pera e nozes - TM6
35min
Bolo com romã e suspiros
3h 25min
Torta de amêndoa à Tia Isabel
1 Std.
Bolo salgado de polenta
1 Std. 30 Min
Torrão de chocolate
2h
Açúcar de confeiteiro
5 Min
Miniaturas de laranja e suspiro
1 Std. 30 Min
Bolo de chocolate cozido duas vezes
1 Std. 15 Min
Bifinhos de vaca com molho de chocolate
45min
Barras de leite condensado e chocolate
1 Std.