Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha tipo 65
- 40 g chocolate em pó
- 150 g manteiga fria
- 50 g água
- 25 g mel
Recheio
- 480 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 440 g natas
- 100 g manteiga cortada em pedaços
- 2 c. chá de chocolate em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1916.8 kJ / 458.1 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 43.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de mousse de chocolate
12小时 30 分钟
Empadas de bacalhau
1h 20min
Bolo com recheio de champanhe
55 Min
Doce de pêssego e leite condensado
30min
Gelado no copo com molho de caramelo e crocante de chocolate
10 godz. 40 min
Panacota de romã
12h
Pãezinhos a vapor com recheio de miso
1 Std. 30 Min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Bolo de carne
1 godz. 5 min
Bolachas dominó
2 godz. 20 min
Quiche de presunto e camembert
1 Std.
Tarte gelada de café
5 Std.