Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g leite
- 130 g água
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 7 g fermento de padeiro seco - 50 g manteiga
- 1 ovo
- 250 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 250 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 557.2 kJ / 133.2 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 138.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango assado com legumes
1 Std. 10 Min
Filhós de abóbora
1 Std. 30 Min
Marinada jamaicana para frango
10 dk
Leite evaporado
3h 5min
Ferraduras de amêndoa
45min
Pão doce
3 Std. 10 Min
Sequilhos
1h
Pão de batata
Brak ocen
Pão de forma sem côdea
2 Std.
Pão com chocolate
2 Std.
Pão de forma
3h
Croquetes de frango
1h