Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 5 ovos
- 140 g açúcar
- 380 g farinha tipo 55
- 1 saqueta de açúcar baunilhado (8 g aprox.)
- 20 g fermento em pó p/ bolos
- 230 g leite
- 200 g óleo
- ½ limão, só a raspa
Cobertura
- 450 g queijo-creme
- 75 g iogurte
- 120 g açúcar
- ½ limão (raspa e sumo)
Chocolate derretido
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 10 g óleo
- 35 pêssegos em calda em metades, escorridos, (480 g aprox. peso líquido)
- 50 g amêndoa laminada
- 70 rebuçados (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 875.5 kJ / 209.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 88.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de cenoura com cobertura de chocolate
50 Min
Bolo de chocolate sem ovos
35 Min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
48 godz.
Bolo de iogurte e limão
1 Std. 10 Min
Bolo de abóbora
1 Std. 25 Min
Bolo cenoura com cobertura de chocolate
55 min.
Bolo de cenoura delicioso
50 Min
Bolo de maçã e caramelo
1h 15min
Vulcões com recheio de limão carilado
3j
Bolo pink velvet
6h
Cupcakes red velvet vegan
4h
Batido delicioso
10 min.