![Gefülltes Fetahähnchen mit warmen Kräutertomaten Gefülltes Fetahähnchen mit warmen Kräutertomaten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03bbf58f-c4f0-4abb-887d-503d06cf7c67/Derivates/475d2fd4-29a5-4b4e-a57b-9ed49bfe2306.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 getrocknete Tomaten
- 3 Stängel Basilikum
- 20 g Pinienkerne
- 100 g Feta
- 1450 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 1 Hähnchenbrust (ca. 400-500 g)
- 300 g Tomaten
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer aus der Mühle
- 1 TL Basilikum
- ½ TL Oregano
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2497 kJ / 598 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammhüften mit Speckbohnen
1 godz. 30 min
Hähnchenröllchen mit Möhren-Pommes
1 Std.
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1sa 20 dk
Schweinefilet auf Zucchini-Bulgur-Salat
1h 40min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 godz. 30 min
Rinderfilet mit Kartoffelgratin und Senfbutter
1 godz. 45 min
Hähnchenbrust auf Salbeignocchi
1 godz. 30 min
Rindersteak mit Pfirsich-Schafskäse-Topping
1 godz. 30 min
Sous-vide-Rinderfilet mit Süßkartoffelpüree und Marsala-Sauce
2 godz. 20 min
Rinderfilet mit Ofengemüse und Sauce Hollandaise
1sa 20 dk
Puten-Döner mit Petersiliendip
25 Min
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1 godz. 30 min