Überbackene Rindfleisch-Fajita
TM6

Überbackene Rindfleisch-Fajita

4.2 (240 ocen)

Składniki

  • 10 g Koriander, abgezupft
    lub 10 g Petersilie, abgezupft
  • 200 g Cheddar, in Stücken
  • 25 g Öl und etwas mehr zum Anbraten
  • 400 g Paprika, gemischt, frisch, in Streifen (5 cm x 5 mm)
  • 4 Rinderhüftsteaks, in Streifen (ca. 700 g)
  • 800 g stückige Tomaten, aus der Dose
  • 20 g Limettensaft
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 geh. TL Paprika edelsüß
  • ¾ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
  • ½ TL Chiliflocken
  • 120 g Saure Sahne

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3625 kJ / 866 kcal
Białko
90 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
51 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Błonnik
5.3 g
Sód
1211 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy