Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 750 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in Stücken
- 1 Pck. Sauerkraut (ca. 500 g)
- 1 Apfel, in Würfeln (1 cm)
- 20 g Butter, in Flöckchen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 400 g Blutwurst (aus der Dose oder im Ring), in Stücken
- 200 g Leberwurst, fest, in Stücken
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- Pfeffer zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 32745 kJ / 782 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 Min
Senfeier
1 godz. 5 min
Buletten mit Pilzrahm
1j
Senfeier mit Kartoffeln
1j
Soljanka
45 Min
Schmorgurken
30 min
Königsberger Eintopf
45 Min
Slow Cooking Szegediner Gulasch
3 Std. 40 Min
DDR - Soljanka
1j
Würzfleisch (Ragout fin)
1j
Nacksche Mäuse - Weiße-Bohnen-Eintopf
20 min
Soja-Hafer-Milch mit Hefeklößen zum Frühstück (燕麦豆浆加馒头)
5 godz. 20 min