Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Öl
- 100 g Zwiebeln, halbiert, in Ringen
- 800 g Schweinefleisch, sehnenfrei, durchwachsen (aus der Schulter), in Würfeln (4 cm)
- 30 g Mehl
- 400 g Sauerkraut, zerpflückt, abgetropft
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 2 TL Kümmel, ganz (opcjonalnie)
- 3 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Piment
- 1 ½ TL Salz
- 200 g Schmand
- 1 rote Paprika, in Würfeln (2 cm)
- 1 gelbe Paprika, in Würfeln (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2748 kJ / 656 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1150.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 Min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40 Min
Schlemmertopf
40 Min
Westfälische Erbsensuppe
4h
Tote Oma
50 min
DDR - Soljanka
1 Std.
Bolognese classico
5h
Deftiger Krauttopf mit Mettwurst
2h
Ochsenbäckchen
5h
Winzertopf
2 godz. 40 min
Smoked Gulasch mit Bacon
4h
Saftgulasch vom Rind
2 Std. 45 Min