Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, geschält, in Stücken
- 1 roter Chili, halbiert, entkernt
- 1 EL Sesamöl, geröstet
- 100 g Wasser
-
100
g Teriyaki-Sauce (siehe Hintergrundinformation)
lub 100 g Teriyaki-Sauce mit Sesam - 20 g Honig
- 1 EL Maisstärke
- 1 TL Reisessig
Reis, Gemüse und Poulet
- 900 g Wasser
- 1 ¾ TL Salz
- 300 g Basmati-Reis (Kochzeit 15 Min.)
- 250 g Karotten, geschält, längs halbiert, in Scheiben (5 mm)
- 300 g Broccoli, in Röschen, Strunk geschält, in Scheiben (5 mm)
- 550 g Pouletbrüstchen, in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2203 kJ / 525 kcal
- Białko
- 42.7 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Panang-Curry
45 Min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Schnelles Indian Butter Chicken
45 Min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45 Min
Poulet-Pilaw
45 Min
Stroganoff
45 Min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2 Std.
Crevettencurry
35min
Crevetten Sweet and Sour
40min
Honig-Limetten-Poulet mit Reis
40min
Pad Thai mit Poulet
20 Min