Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Olivenöl, nativ
- 250 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
- 2 Bund frischer Basilikum, Blätter gewaschen und getrocknet
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Trockenteigwaren, Sorte Paccheri
- 180 g Schafs-Ricotta (oder 180 g handelsüblicher Ricotta)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Älpler Magronen
45min
Rigatoni mit Peperoni-Sauce
30min
Tomatenrisotto mit Burrata
30min
Risotto Cinque P
30min
Backofen-Maccheroncini mit Auberginen und Cherry-Tomaten
30min
Älpler Magronen
45min
Parmigiana al forno
1h 50 min
Risotto milanese
30min
Älplermagronen
30min
Bucatini all'amatriciana
45min
Focaccia mit Salsiccia
2h
Peperoni-Risotto
35 Min