
Urządzenia i Akcesoria
蛤蜊蒸絲瓜
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 人份
Składniki
-
絲瓜 ,去皮、切塊(約3公分)250 克
-
新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨 ,(需先泡入鹽水吐沙1小時)300 克
-
蔥 ,切段10 克
-
薑 ,切絲10 克
-
高湯 (蔬菜或蛤蜊風味)50 克
-
米酒1 大匙
-
鹽½ 茶匙
-
水 (蒸煮用)500 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
46 kcal /
195 kJ
Białko
4.33 g
Tłuszcz
0.33 g
Węglowodany
4.32 g
Błonnik
0.49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

美善品多功能料理機基礎食譜
191 Przepisów
Tajwan
Tajwan