Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 絲瓜 ,去皮、切塊(約3公分)
- 300 克 新鮮蛤蜊,刷洗乾淨 ,泡入鹽水吐沙1小時
- 10 克 蔥 ,切段
- 10 克 薑 ,切絲
-
50
克 高湯 (蔬菜或蛤蜊風味)
lub 50 克 水 - 1 大匙 米酒
- ½ 茶匙 鹽
- 500 克 水 (蒸煮用)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 195 kJ / 46 kcal
- Białko
- 4.33 g
- Węglowodany
- 4.32 g
- Tłuszcz
- 0.33 g
- Błonnik
- 0.49 g