Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 2 - 3 cucharaditas de sal
- 2 cucharaditas de azúcar
- 2 cucharaditas de orégano seco
- 140 g de tomate concentrado
- 1400 g de tomate maduro en trozos de 2-3 cm
- 1000 g de agua
- 2 pastillas de caldo de verduras desmenuzadas
- 200 g de nata
- 4 - 8 hojas de albahaca fresca
- 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 725 kJ / 173 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 949.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de brócoli (Batch cooking)
15min
Crema de verduras
1h
Crema de maíz
1h 40 min
Crema de tomate
30 min
Crema de champiñones
20 min
Sopa de tomate
1h
Sopa fría de pepino y camarones
5 Min
Crema de cebolla de Fuentes con trufa
1h 30 min
Sopa francesa de cebolla
1h
Sopa de apio y zapallito
35min
Crema de verduras y ortigas con granola
1h 15min
Crema ligera de tomate
25 min