![Espárragos al vapor con salsa de alcaparras Espárragos al vapor con salsa de alcaparras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A27DB92E-8079-4D53-B1A5-F0F7DCAAD8D3/Derivates/DE0377D5-8A88-4609-94D1-5D9F102A8E40.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de agua
- 2 manojos de espárragos verdes (sin la parte leñosa)
- 2 huevos
- 65 g de alcaparras
- 100 g de mantequilla en trozos
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 5.63 g
- Węglowodany
- 2.24 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 1.27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla de calabacín
30 min
Tortilla de acelga rellena de tomate, queso y jamón serrano
30 min
Ensalada de habas y guisantes con jamón
30 min
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50 min
Espárragos, huevos poché y rabanitos
1h
Ensalada de espárragos, boquerones y queso fresco
40 min
Pimientos al vapor al ajillo
3h 35min
Espárragos con huevos poché (Al vacío)
1 Std. 20 Min
Ensalada de remolacha con vinagreta de perejil
30 min
Ensalada de rabanitos y repollo
5 Min
Guarnición agridulce de cebolla roja y calabacín
30 min
Tortilla de verduras
30 min