Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de agua
- 2 manojos de espárragos verdes (sin la parte leñosa)
- 2 huevos
- 65 g de alcaparras
- 100 g de mantequilla en trozos
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 5.63 g
- Węglowodany
- 2.24 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Błonnik
- 1.27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50min
Espárragos al vapor (800 g) en Varoma
40min
Tortilla de acelga rellena de tomate, queso y jamón serrano
30min
Coles de Bruselas a la mostaza
20min
Coles de Bruselas con castañas
30min
Espárragos, arroz al parmesano y sabayón de limón
1 godz.
Palometa, puerros y guisantes al vapor de sidra
1 godz.
Espárragos, huevos poché y rabanitos
1 godz.
Ensalada de habas y guisantes con jamón
30min
Tortilla de verduras
30min
Huevos al vapor
15 Min
Papillote de pencas de acelga
30min