Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g cogumelos porcini secos
- 30 g água
- 100 g cogumelos Portobello frescos cortados em pedaços
- 50 g manteiga fria cortada em pedaços
- 60 g chalota cortada em metades
- 120 g vinho branco seco
- 200 g caldo de galinha caseiro
- 125 g natas light
- 25 g farinha de trigo
- ¼ - ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 630.9 kJ / 150.8 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 289.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piano com molho barbecue e salada de cenoura
11h
Refogar 350 g de chalota
25 min
Molho aurora
15 Min
Lombinho de porco com molho de mostarda em sous-vide e cuscuz de ervilhas
1 Std. 40 Min
Molho soubise
30min
Rosbife com batata-doce e molho remoulade
1 Std. 30 Min
Nacos de vitela no pão
6 Std. 30 Min
Molho béarnaise
20min
Molho holandês de pimento vermelho e paprika
15 Min
Molho holandês
15 Min
Bife de lombo em sous-vide com molho béarnaise
2 godz. 20 min
Bife do lombo em sous-vide com puré de batata-doce
2 godz. 20 min