Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 baby bok choy, cut in half lengthwise
- 1 whole fish, gutted, cleaned (approx. 24 oz)
- 2 tangerines, sliced, plus extra, halved and sliced, to garnish
- 2 green onions, cut into pieces (2 in.)
- ½ oz ginger, peeled, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 2 dried red chilies, stems removed
- ½ oz sesame oil
- 2 tbsp fermented black bean paste
- 3 oz tangerine juice
- 22 oz water, divided
- chopped cilantro, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 461 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Lobster Tails with Black Bean Chili Sauce
40min
Sugarcane Water Chestnut Drink
50min
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Egg Drop Soup
45min
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
4h 10min
Curry chicken
1h
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min