Spaghetti with Clams, Mushrooms and Artichokes

Spaghetti with Clams, Mushrooms and Artichokes

4.4 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • small littleneck clams
    24 oz
  • water divided
    42 oz
  • salt divided, plus extra to boil pasta
    2 tsp
  • fresh parsley, leaves only cleaned and dried (approx. 25 sprigs)
    ½ oz
  • fresh baby artichokes quartered, outer spikes removed
    3
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • fresh mushrooms sliced
    10 ½ oz
  • spaghetti
    10 ½ - 16 oz

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 14 g
Kalorie 1506 kJ / 360 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...