Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 500 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 250 g di burro freddo, a pezzi
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ganache al cioccolato bianco
- 250 g di cioccolato bianco a pezzi (1 cm)
- 70 g di burro a pezzi
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 - 2 gocce di colorante alimentare rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4110 kJ / 982 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini ranocchio
3h 30 min
Coriandoli dolci
4 godz. 10 min
Cupcake al cioccolato (senza glutine)
2h
Risotto zafferano e salsiccia
40 min
Tiramisù wafer e crema gianduia
5u. 30min
Torta soffice al cioccolato e arachidi
1h 30min
Follia ai tre cioccolati
6 godz.
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4h 30min
Crêpes di grano saraceno con salsa al cioccolato (senza glutine)
35min
Frollini da tazza (senza glutine)
1h 30min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Rotolo di frittata
45 min