Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 500 g di farina tipo 00
- 300 g di zucchero
- 250 g di burro freddo, a pezzi
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ganache al cioccolato bianco
- 250 g di cioccolato bianco a pezzi (1 cm)
- 70 g di burro a pezzi
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 - 2 gocce di colorante alimentare rosa
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4110 kJ / 982 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 117 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bis di contorni di verdure (Bimby Friend)
50 Min
Biscottini alla crema gianduia
40 Min
Merendine yo-yo
1h
Insalata di scarola, pasta al ragù e crema al cioccolato
35 Min
Stelle filanti e coriandoli dolci
1 godz. 45 min
Biscotti di Pasqua ripieni di crema Bimby® al limone
2h
Crostatine ai piselli e prosciutto (senza glutine)
2 Std. 30 Min
Bombette di Carnevale ripiene
1h
Cheesecake al torroncino
4 godz. 30 min
Alberelli di Natale
45min
Involtini al pomodoro con purè di patate e contorno di broccoli
1h
Torta di albumi al cioccolato
50 Min