Bredele à la cannelle

Bredele à la cannelle

4.6 155 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
25 pièces

Składniki

Bredele à la cannelle
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 125 g de beurre coupé en morceaux
  • 140 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 80 g d'amandes en poudre
  • 1 c. à soupe de cannelle en poudre
  • 2 œufs (dont 1 battu pour la dorure)
  • 1 c. à café d'écorce d'orange confite
  • 1 c. à café d'écorce de citron confit

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 67.5 mg
Białko 4.4 g
Kalorie 1159.1 kJ / 277.7 kcal
Tłuszcz 14.9 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 7.6 g
Węglowodany 30.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...