Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bredele à la cannelle
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 140 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 80 g d'amandes en poudre
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 2 œufs (dont 1 battu pour la dorure)
- 1 c. à café d'écorce d'orange confite
- 1 c. à café d'écorce de citron confit
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1159.1 kJ / 277.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 67.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petites lunes à la vanille
40 Min
Butterbredele
2 godz. 30 min
Manneles
1 Std. 30 Min
Schwowebraedele
1 Std. 10 Min
Vanille Kipferl
35 Min
Bredele à la noisette
1 Std.
Spritzbredele
25 Min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Kouglof alsacien
4h 20min
Bredele
12h 45min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min
Streusel
2h