![Bredele à la cannelle Bredele à la cannelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10AB4056-E365-4FD0-BA30-D81CD7EB918C/Derivates/C01D6E98-9D47-4CAE-8659-CCADB1B75984.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bredele à la cannelle
- 250 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de beurre, coupé en morceaux
- 140 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 80 g d'amandes en poudre
- 1 c. à soupe de cannelle en poudre
- 2 œufs (dont 1 battu pour la dorure)
- 1 c. à café d'écorce d'orange confite
- 1 c. à café d'écorce de citron confit
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1159.1 kJ / 277.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 67.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kouglof alsacien
4ч. 20 мин.
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45min
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2 godz. 35 min
Petites lunes à la vanille
40 分钟
Bredele à la noisette
1 Std.
Manneles
1 Std. 30 Min
Schwowebraedele
1hod. 10min
Butterbredele
2 Std. 30 Min
Spritzbredele
25 dk
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min
Bredele
12hod. 45min
Vanille Kipferl
35min