Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 100 g white rice
-
2
cardamom pods
lub 1 pinch ground cardamom -
5
g fresh root ginger, peeled
lub 1 pinch ground ginger - 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 370 kJ / 88 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 Std. 25 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Millet
45 Min
Mixed mushroom congee with pickled eggs
24 Std. 40 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Chicken Porridge
1h 10min
One Pot Chicken Rice
50 Min
Cantonese Steamed Fish
40 Min
Brown Rice Congee
30min
Savory Rice Porridge (Congee)
35 Min