Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 克 水
- 20 克 嫩薑 ,切片
- 6 朵 鈕扣菇 ,泡軟
- 200 克 新鮮山藥 ,去皮,切塊(約3公分)
- 10 克 乾金針 ,洗淨,瀝乾
- 1 茶匙 枸杞 ,洗淨,瀝乾
- ½ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 477.9 kJ / 114.2 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 252.1 mg