Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 克 馬鈴薯 ,切塊(約3-4公分)
- 30 克 橄欖油 ,多備一些塗抹用
-
6
片 狗鱈魚排 (每片約120-200克)
lub 6 片 白肉魚片 (任何種類,每片120-200克) - 2 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- 150 克 洋蔥 ,切塊
- 1 粒 蒜頭
- 100 克 紅蘿蔔 ,切塊
- 50 克 白酒 (opcjonalnie)
- 400 克 番茄 ,切塊
- ½ 茶匙 黑胡椒粉
- 100 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g