![Velouté de potiron et crevette Velouté de potiron et crevette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56EB57D9-E4B1-4D47-8B59-242C0A04E80A/Derivates/FB358561-D0FD-4922-ACC1-0769CE307B99.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'oignon
- 30 g de beurre
- 400 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 100 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 crevettes crues de taille moyenne, décortiquées (gambas)
- 150 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 3 c. à café de caviar (opcjonalnie)
- 3 brins de coriandre fraîche, équeutés et ciselés
- 2 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744 kJ / 179 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Crème fouettée
10 Min
Brioche
8h
Glace aux fruits
5 Min
Velouté de courgette
25 Min
Mousse aux fruits rouges
5h
Gâteau au citron
2h
Velouté de légumes
35min
Cabillaud au beurre d'agrumes
50 Min
Sorbet aux fruits
10 Min
Purée de pommes de terre et de légumes
45min
Crème caramel
3h