Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'oignon
- 30 g de beurre
- 400 g de chair de potiron, coupée en morceaux
- 100 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 6 crevettes crues de taille moyenne, décortiquées (gambas)
- 150 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 3 c. à café de caviar (opcjonalnie)
- 3 brins de coriandre fraîche, équeutés et ciselés
- 2 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 744 kJ / 179 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Velouté de légumes
35min
Purée de pommes de terre et de légumes
45 min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Brioche
8h
Crème fouettée
10min
Sorbet aux fruits
10min
Crème caramel
3h
Cabillaud au beurre d'agrumes
50min
Sauce orange-curry
10min
Glace aux fruits
5min
Velouté de courgette
25min
Mousse aux fruits rouges
5h