Velouté de potiron et crevette

Velouté de potiron et crevette

4.7 191 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • d'oignon
    30 g
  • de beurre
    30 g
  • de chair de potiron coupée en morceaux
    400 g
  • de pommes de terre coupées en morceaux
    100 g
  • d'eau
    500 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • crevettes crues de taille moyenne, décortiquées (gambas)
    6
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    150 g
  • de caviar (opcjonalnie)
    3 c. à café
  • de coriandre fraîche équeutés et ciselés
    3 brins
  • de ciboulette fraîche ciselée
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 179 kcal / 744 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...