Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Curry
- 2 - 3 guindillas rojas thai (5 g) sin semillas
- 2 - 3 chile verde fresco (45 g) sin semillas
- 1 ramillete de cilantro fresco (solo las hojas, aprox. 15 g)
- 40 - 50 g de cebolla roja
- 1 - 2 dientes de ajo
- ¼ cucharadita de comino molido
- ¼ de cucharadita de pimienta negra molida
-
1
trozo de raíz de galanga fresca (5 g)
lub 1 trozo de raíz de jengibre fresca (5 g) - 1 - 2 pellizcos de sal
- 30 g de aceite de girasol
- 150 g de leche de coco
- 1 trozo de queso panela (queso fresco mexicano)
Verduras
- 100 g de aceite
- 150 g de cebolleta en dados de 2x2 cm
- 2 berenjenas (700 g aprox.) en dados de 2x2 cm
- 150 g de tirabeques
- ½ de sal
Emplatado
- 3 ramitas de cilantro fresco solo las hojas
- 3 cucharadas de cebolla frita crujiente
- 4 ramitas de albahaca fresca solo las hojas
- 6 pellizcos de ito togarashi (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 987 kJ / 36 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 Min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40 min
Kimchi de verduras
48h
Curry indio de verduras
40 min
Sopa thai de pollo
30 min
Guiso de verduras de raíz
1 godz. 40 min
Chile vegetariano
1h 5min
Sopa asiática de verduras con tofu
1h 30min
Nasi Goreng
50 min
Crumble estilo indio
1h
Tabulé - Líbano
2 Std. 15 Min
Sopa de miso
25 min