![Kichererbsen "Alentejo-Style" Kichererbsen "Alentejo-Style"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6D4C0838-00A6-4865-9871-EAA39284EF86/Derivates/44D8510C-B237-4E13-946B-5A6BDE05C9ED.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 4 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 60 g Olivenöl
- 400 g reife Tomaten, geviertelt
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Salz
- 70 g grüne Paprika, in Streifen
- 70 g rote Paprika, in Streifen
- 380 g Wasser
- 150 g kurze Makkaroni, z.B. Hörnchen
- 500 g gegarte Kichererbsen oder Kichererbsen aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1932 kJ / 461 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Ratatouille
1 Std.
Bohnen-Nudel-Topf mit Avocado-Dip
40 Min
Gemüse-Curry mit Couscous
30 Min
Kichererbsen-Eintopf
30 Min
Dinkel-Gemüse-Topf mit Sojawürstchen
1h 30min
Kichererbsenletscho mit Schnittlauchrahm
35 Min
Grüne Nudeln mit Linsen-Curry
20min
Tomatenreis Mexiko
50 Min
Chili sin Carne
1 Std.
Arabischer Eintopf Koshari
35 Min
Scharfer Kartoffel-Paprika-Topf mit Räuchertofu
2h
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min