![Financieros de albaricoque Financieros de albaricoque](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8BEBB4FC-E4E1-439E-AA81-B75C2506F3C8/Derivates/BBE86FC3-1570-41DC-B93E-D385A3BF4438.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de almendras crudas sin piel
- 100 g de harina de repostería
- 280 g de azúcar
- 5 claras de huevo
- 10 g de mermelada de albaricoque
- 230 g de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para engrasar los moldes)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 839 kJ / 201 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho invertido con ciruelas rojas
1 Std.
Pastelitos de naranja y chocolate
1 Std. 45 Min
Bundt cake de chocolate
2h
Tarta de crema de pomelo rosado y merengue
1 Std.
Cake especiado de Navidad
3 Std. 50 Min
Paris-Brest con muselina de praliné de almendra
2h
Tarta de ciruelas
1 Std. 5 Min
Panecillos de San Ignacio
25h
Corona de brioche con crema de whisky
5 Std.
Tarta Bellini
24 Std.
Financieros de limón
2h
Pastel crujiente de manzana
1h 15min