Árbol de choux (Croquembouche)

Árbol de choux (Croquembouche)

3.8 6 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
20 raciones

Składniki

Crema pastelera
  • 500 g de leche
  • 50 g de harina de repostería
  • 2 huevos
  • 2 yemas de huevo
  • 1 cucharada de azúcar vainillado
  • 70 g de azúcar
Masa choux
  • 150 g de agua
  • 80 g de mantequilla
  • 10 g de azúcar
  • 1 pellizco de sal
  • 120 g de harina de repostería
  • 3 huevos (53-63 g c/u)
Base y discos de praliné
  • 350 g de azúcar
  • 120 g de agua
  • ½ cucharadita zumo de limón
  • 120 g de granillo de almendra cruda
Caramelo y montaje
  • 250 g de azúcar
  • 100 g de agua
  • 100 g de goma
  • 65 g de confeti de azúcar para decorar

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 4.88 g
Kalorie 1294 kJ / 310 kcal
Tłuszcz 9.79 g
Błonnik 1.09 g
Węglowodany 50.47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...