Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla
- 10 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos (53-63 g c/u)
Base y discos de praliné
- 350 g de azúcar
- 120 g de agua
- ½ cucharadita de zumo de limón
- 120 g de granillo de almendra cruda
Caramelo y montaje
- 250 g de azúcar
- 100 g de agua
- 100 g de glucosa
- 65 g de confeti de azúcar para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1294 kJ / 310 kcal
- Białko
- 4.88 g
- Węglowodany
- 50.47 g
- Tłuszcz
- 9.79 g
- Błonnik
- 1.09 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baño de azúcar
5 Min
Bombones de gianduja
1 Std.
Semiesferas de chocolate con mousse de Toblerone® y crema de chocolate blanco
17sa 20 dk
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4u. 50min
Masa choux
2h
Baguette
3h 45min
Bombones de toffee
3h 15min
Herraduras de mazapán
1 Std.
Cronuts con salsa de toffelate
6h
Bombón helado de chocolate
5h
Macarons
2 Std. 30 Min
Bizcocho plancha de chocolate
30min