Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 500 g de leche
- 50 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 1 cucharada de azúcar vainillado
- 70 g de azúcar
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla
- 10 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos (53-63 g c/u)
Base y discos de praliné
- 350 g de azúcar
- 120 g de agua
- ½ cucharadita de zumo de limón
- 120 g de granillo de almendra cruda
Caramelo y montaje
- 250 g de azúcar
- 100 g de agua
- 100 g de glucosa
- 65 g de confeti de azúcar para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1294 kJ / 310 kcal
- Białko
- 4.88 g
- Węglowodany
- 50.47 g
- Tłuszcz
- 9.79 g
- Błonnik
- 1.09 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5 Std. 30 Min
Cronuts con salsa de toffelate
6 godz.
Baguette
3 godz. 45 min
Tulipas
50 min
Macarons
2h 30min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2 Std. 15 Min
Cremosos de tres chocolates y arena de cacao
4h 20 min
Bambas Boston cream
2 godz.
Trenzas de avellana
1 Std. 45 Min
Casita de Navidad
6 godz.
Gelatina de leche con frutas
6h 20 min.
Bambas de nata
1óra 50p