Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 100 g de nueces peladas
- 100 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 100 g de azúcar
- 50 g de harina de repostería
- 3 huevos
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
Toffee con mantequilla salada
- 100 g de azúcar moreno
- 100 g de mantequilla salada
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 20 g de caramelo líquido
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 - 2 pellizcos de sal en escamas
Cobertura de chocolate
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 75 g de agua
- 75 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1758 kJ / 421 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 29.3 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho triple de chocolate
2 Std. 20 Min
Ganache de chocolate
1 Std. 10 Min
Tartaletas de limoncello
3h 15min
Tarta Sacher
3 Std.
Tarta de limón y merengue
2h 10min
Charlota de chocolate con fresas y frutos rojos
4 Std. 45 Min
Tarta crujiente de trufa y praliné de avellanas
14h
Chocolate fudge cake
5u. 45min
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9h 30min
Tarta de chocolate con toffee salado
2h 40min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Ganache de chocolate blanco
1 godz. 5 min