Wersje kompatybilne
Tortilla de acelga rellena de tomate, queso y jamón serrano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 220 g de cebolla en cuartos
- 50 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar la sartén)
- 500 g de hojas de acelgas limpias y troceadas
- 1 ½ cucharadita de sal
- 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 6 huevos
- 1 tomate de ensalada pelado y cortado en rodajas finas (200 g aprox.)
- 2 - 3 lonchas de jamón serrano (60 g aprox.) muy finas
- 4 lonchas de queso (90 g aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 588 kJ / 141 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Tortilla de calabacín
30min
Tortilla de champiñones al ajillo
25 min
Tortilla de verduras
30min
Crumble de brócoli, pollo y almendras
35 Min
Tortilla de coliflor
40min
Acelgas en adobillo
40min
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30min
Calabacines rellenos de arroz y carne
1h
Tortilla paisana
40min
Salteado de champiñones y calabacín con jamón
20 min
Tortilla de verduras con chorizo
50min
Acelgas con bechamel
50min