Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 1 pera cortada em quartos
- 3 ovos
- 120 g iogurte natural
- 50 g coco ralado (opcjonalnie)
- 200 g açúcar
- 80 g óleo
- 150 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1251.8 kJ / 299.2 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 94.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de maçã
50 min
Bolo de avelã e café
40 min
Bolo de pera e vinho do Porto
35 min
Bolo de iogurte e chocolate de leite
45 min
Bolo de azeite
50 min
Bolo de maçã reineta
1 godz. 30 min
Bolo de limão e iogurte
40 min
Bolo de maçã e noz
1h 5min
Bolo de iogurte e limão
1 godz. 10 min
Bolo de banana e noz
50 min
Bolo mármore de abóbora e chocolate
1h
Bolo rápido
50 min