Urządzenia i Akcesoria
Curry Madras (Gewürzmischung)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
70 g
Składniki
-
rote Chilischoten, getrocknet (z.B. Kashmiri)5
-
Koriandersamen2 ½ EL
-
Kreuzkümmelsamen1 EL
-
rosa Pfefferkörner1 EL
-
Salz1 EL
-
Kurkuma, gemahlen2 TL
-
Senfkörner2 TL
-
Knoblauchpulver2 TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen1 TL
-
Pimentkörner (Nelkenpfeffer)1 TL
-
Safranfäden1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 70 g
Białko
16 g
Kalorie
1854 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bernerplatte
1 godz. 15 min
Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)
55 min
Ruchbrot aus der Cakeform
3 godz. 40 min
Sous-vide Rindersteak (rare) mit Sauce Béarnaise
2 godz. 20 min
Birnensenf mit Rosmarin
45 min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 min
Ice Tea Sirup
25 min
Chili-Sauce süss-sauer
30 min
Orangen Konfitüre mit Kiwi und Ingwer
50 min
Pistazien-Glace
10 godz. 35 min
Emmentaler Meringues
2 godz. 15 min
Vanilleglace
12 godz.