St. Galler Bürli
TM6 TM5

St. Galler Bürli

4.9 (64 oceny)

Składniki

Vorteig (Tag 1)

  • 100 g Wasser, lauwarm
  • 1 g frische Hefe (ca. 1/20 Würfel)
  • 100 g Halbweissmehl

Bürliteig und Backen (Tag 2)

  • 100 g Roggenkörner
  • 320 g Halbweissmehl, und etwas mehr zum Formen und Bestreuen
  • 300 g Wasser, lauwarm, und etwas mehr zum Bestreichen
  • ¼ Würfel frische Hefe (ca. 10 g)
    lub ½ Päckchen Trockenhefe (ca. 3.5 g)
  • 1 EL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1192 kJ / 285 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
58 g
Tłuszcz
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy