Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Schalotten, in Hälften
- 250 g Forelle, geräuchert, Filets in Stücken (ca. 4 Filets)
- 150 g Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
- ¼ TL feinkörniges Salz
- 2 Prisen weisser Pfeffer, gemahlen
- 20 Scheiben Pumpernickel (siehe Tipp) oder Schwarzbrot, mundgerecht (Ø 4-5 cm)
- 4 - 5 Zweigchen Dill, frisch, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 257 kJ / 62 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1h
Thon-Dip
5min
Sauce béarnaise
20 min
Vitello tonnato
25h 30min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Thunfischmousse
10min
Peperoni-Vinaigrette
5min
Gemüsetatar
25min
Ingwer-Chili-Dressing
5min
Kürbis-Orangen-Suppe
35min
Vanille-Quark-Glacé
3h
Knusperchips mit Guaçamole
1h