Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser und etwas mehr für die Auflaufform
- 1700 g Birnen, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 4 - 8 Safranfäden, nach Geschmack
- 80 - 120 g Zucker, nach Geschmack
- 120 - 140 g Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 Nelken
-
½
TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
lub ½ TL Rosmarin, getrocknet (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Einmachglas
- Kalorie
- 1460.3 kJ / 349 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 92.6 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 8.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eistee-Sirup
30min
Vanilleglace mit gesalzenem Karamel
14h
Mediterrane Gemüsepfanne
30min
Kartoffel-Gemüse-Püree
45min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55min
Eier grün färben
55min
Winterkuchen mit Mandarinen und Mandeln
2 godz. 35 min
Gebrannte Mandeln im weissen Schoko-Kokosmantel
40min
Maronicreme mit Birnenkompott und Guetzli für Party
1h
Haselnuss-Schoggi-Roulade
1h
Himbeer-Orangen-Glacé
5h 10min
Marroni-Schoko-Muffins
1h 15min