Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser und etwas mehr für die Auflaufform
- 1700 g Birnen, geschält, entkernt, geachtelt (siehe Tipp)
- 4 - 8 Safranfäden, nach Geschmack
- 80 - 120 g Zucker, nach Geschmack
- 120 - 140 g Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 1 Zimtstange, halbiert
- 2 Nelken
-
½
TL Thymian, getrocknet (opcjonalnie)
lub ½ TL Rosmarin, getrocknet (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Einmachglas
- Kalorie
- 1460.3 kJ / 349 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 92.6 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 8.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 Min
Rehragout mit Herzoginkartoffeln und Rotkabis
1 Std. 20 Min
Kokos-Schoko-Makronen
20 Min
Feigensenf
1 Std.
UrDinkel Brot
11 godz.
Randensalat mit Meerettich
10 Min
Schoggi-Caramel-Mousse
4 Std. 30 Min
Vanille-Quark-Glacé
3 Std.
Randensalat mit Meerettich (TM6)
10 Min
Zitronen-Cake
1 Std. 5 Min
Gebrannte Mandeln im weissen Schoko-Kokosmantel
40min
Milchreis mit Zwetschgenkompott
55min