Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Fleischstücke, ohne Sehnen und Knochen, gewürfelt
- 300 g gemischtes Gemüse (z.B. Staudensellerie, Karotten, Zwiebeln, Tomaten), in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 4 Stängel Kräutermischung, frisch (z.B. Salbei, Rosmarin), abgezupft
- 150 g Meersalz, grobkörnig
-
30
g Rotwein
lub 30 g Wasser - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Nelke
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 689 kJ / 165 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Krokant
1h 30min
Mayonnaise
5min
Sauce Hollandaise
15min
Butter
40min
Hühnerbouillon Paste
45min
Kalbsrahmgulasch mit Steinpilzen
1h 30min
Schinkenmousse
10min
Bernerplatte
1h 15min
Schweinefilet an Senfsauce
30min
Fischknusperli mit Tartarsauce
50min
Eiersalat-Brötli
15min