Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tartarsauce
- ½ Bund Petersilie, glattblättrig (ca. 10 g), Blätter abgezupft
- 60 g Essiggurken, in Stücken (3 cm)
- 30 g Zwiebeln, halbiert
- 2 hartgekochte Eier
- 150 g Sonnenblumenöl
- 1 Ei (siehe Tipps)
- 1 TL Zitronensaft
- 2 TL Senf
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 250 g Halbfettquark
Spargeln<br>
- 600 g Wasser
- 1100 g weisse Spargeln, geschält
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2088 kJ / 504 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 42 g
Alternatywne przepisy
Forellen mit Gemüsereis
45 Min
Spargeln mit Kartoffeln und Joghurthollandaise
45 Min
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 menit
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 min
Spargeln mit Joghurt-Hollandaise
30 min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 Min
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
1h 10 min
Randensalat
10 min
Kartoffelstock nature
55 Min
Sellerie-Apfel-Salat
10 min
Menü: Spinatrisotto mit Karotten-Apfel-Salat
40 min
Knusperchips mit Guaçamole
1j