Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de cebolla en gajos
- 2 dientes de ajo
-
2
tomates maduros en cuartos
lub 150 g de tomate triturado en conserva en cuartos - 200 g de pechuga de pollo en dados
- 200 g de carne de ternera en trozos
- 200 g de carne magra de cerdo en dados
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 hoja de laurel seca
- 30 g de coñac o brandy
- 50 g de harina
- 200 g de leche
- 20 - 25 placas de canelones
Salsa bechamel
- 60 g de mantequilla
- 60 g de harina
- 750 g de leche
- 1 ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 3 pellizcos de nuez moscada molida
Para gratinar
- 50 g de queso rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2019 kJ / 483 kcal
- Białko
- 29.44 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 27.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canelones de San Esteban con pularda y pollo
1h
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 min
Coca de verduras
40 min
Lasaña boloñesa
2h 30min
Arroz a la cubana
1h
Berenjenas rellenas mallorquinas
2 godz. 10 min
Masa para cocas
1h
Canelones de pescado y marisco con bechamel trufada
1 godz. 45 min
Canelones de ave Rossini
1h 40min
Bechamel
15 Min
Canelones con ceps al foie
2h 50min
Nata montada
10min