Patatas para guarnición o para tortilla

4.6 1.1K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 100 g de aceite de oliva virgen extra
  • 2 dientes de ajo laminados
    120 g de cebolla, laminada
  • 600 g de patatas para freír cortadas en rodajas de 3-4 mm
  • 100 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas) picado
  • 1 cucharadita de vinagre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 399.8 mg
Białko 2.3 g
Kalorie 958 kJ / 229 kcal
Tłuszcz 16.7 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 18.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...