Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de agua
- 50 g de manteca de cerdo
- 20 g de levadura prensada fresca
- 300 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de azúcar
Cobertura de verduras
- 100 g de pimiento rojo en trozos
- 100 g de pimiento verde en trozos
- 100 g de cebolla en trozos
- 100 g de calabacín con piel y en trozos
- 100 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharada de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2038 kJ / 486 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Tortilla de alcachofas
30min
Coca de endibias
45min
Canelones
13h 30min
Coca de verduras
30min
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30min
Coca dulce de chocolate
1 godz. 15 min
Masa para cocas
1 godz.
Monas de Pascua
2h 40min
Pan de cañada (pan plano con aceite)
50min
Coca de trempó de verano
1 godz.
Coca de llanda
40min
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50min