Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dry Marsala wine
- 50 g white wine
- 6 egg yolks
- 120 g white sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 908.5 kJ / 216.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 21.7 mg
Alternatywne przepisy
Whipped egg whites
10 Min
Béarnaise sauce
10 Min
Risotto with zucchini and prawns
1 Std. 15 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Turkey with cherry sauce and steamed veggies (Diabetes)
3 Std. 30 Min
Basil pesto
10 Min
Taramasalata
15 Min
Hazelnut quince friands
2 Std. 25 Min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Sunny gazpacho
25 Min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min