Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de puerro (solo la parte blanca) cortado en rodajas
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de mantequilla
- 700 g de agua
- 250 g de patata en trozos
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
-
200
g de nata
lub 200 g de leche evaporada -
cebollino fresco
lub perejil fresco picado (para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1035 kJ / 248 kcal
- Białko
- 2.65 g
- Węglowodany
- 9.41 g
- Tłuszcz
- 22.17 g
Alternatywne przepisy
Crema de guisantes
30min
Crema de calabacín y aguacate
30min
Crema de calabacín
25min
Vichyssoise de calabacín con huevo mollet y sus chips
1h 30min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Vichyssoise de espárragos
30min
Crema de alcachofas
45min
Crema de espárragos blancos
25min
Vichyssoise de apio
40min
Gazpacho
10min
Crema de champiñones
20min
Crema de boletus
1h 35min