Vichyssoise

4.6 851 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 raciones

Składniki

  • de puerro (solo la parte blanca) en rodajas
    300 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    50 g
  • de mantequilla
    50 g
  • de agua
    700 g
  • de patata en trozos
    250 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta blanca molida
    1 pellizco
  • de nuez moscada molida
    1 pellizco
  • de nata
    200 g
    200 g de leche evaporada
  • cebollino fresco
    perejil fresco

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 311 kcal / 1302 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 15.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Sód 418.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...