Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 puerro (sólo la parte blanca) en rodajas
- 150 g de zanahoria cortada en rodajas gruesas
- 50 g de aceite de oliva
- 150 g de chorizo de guisar en rodajas
-
750
g de caldo
lub 750 g de agua con 2 pastillas de caldo - 200 g de patata cortada trozos pequeños
- 1 hoja de laurel seca
- 800 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1212 kJ / 290 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Guiso de garbanzos con verduras
45min
Guiso de judías pintas con arroz
40min
Lentejas con arroz
40min
Lentejas guisadas
50min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min
Garbanzos con arroz
35 Min
Fideuá de verduras
40min
Judías blancas con chorizo
40min
Lentejas estofadas
3 godz. 45 min
Fideuá con carne
30min
Judías blancas a la hortelana
45min
Guiso de judías con salchichas
25 min