Masa para empanada con levadura

Masa para empanada con levadura

4.7 120 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1000 g

Składniki

  • de agua
    50 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    50 g
  • de vino blanco
    50 g
  • de manteca de cerdo
    90 g
    90 g de mantequilla
  • huevo
    1
  • de levadura prensada fresca
    30 g
    3 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada
  • de harina de fuerza
    450 g
  • de sal (10 g)
    1 cucharadita
Montaje de la empanada
  • harina de fuerza para espolvorear
  • huevo batido para pintar
    1

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 315 kcal / 1320 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 15.9 g
Węglowodany 34.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 249.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...