Masa para empanada con levadura

Masa para empanada con levadura

4.7 122 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
1000 g

Składniki

  • 50 g de agua
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 50 g de vino blanco
  • 90 g de manteca de cerdo
    90 g de mantequilla
  • 1 huevo
  • 30 g de levadura prensada fresca
    3 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada
  • 450 g de harina de fuerza
  • 1 cucharadita de sal (10 g)
Montaje de la empanada
  • harina de fuerza para espolvorear
  • 1 huevo batido para pintar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 249.2 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1320 kJ / 315 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 34.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...