Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 50 g de agua
- 5 g de levadura prensada fresca
-
1
cucharada de azúcar
lub 1 cucharada de miel (25 g) - 110 g de harina de fuerza
Masa de pan
- 300 g de agua
- 20 g de levadura prensada fresca
- 540 g de harina de fuerza
- 2 cucharaditas rasas de sal
- harina de fuerza para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 863 kJ / 206 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 396.3 mg
Alternatywne przepisy
Masa básica de pizza
1hod.
Panes pita
1h 50 min
Panecillos con semillas de amapola
2h 40 min
Pan rápido
50 Min
Magdalenas
1hod.
Masa para empanadillas
1 Std. 40 Min
Baguette
3 Std. 45 Min
Pan rústico
2 Std.
Pizza margarita
1 godz. 45 min
Hojaldre rápido
2 Std.
Brioche
8h
Pan rápido sin horno para bocadillos
1hod.