Pizza "de la pizzería" sin gluten

Pizza "de la pizzería" sin gluten

4.6 90 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
1 unidad

Składniki

Masa
  • de aceite de oliva virgen extra
    1 cucharada
  • de agua
    130 g
  • de levadura prensada fresca envasada en pastillas
    15 g
    ½ sobre de levadura de panadería deshidratada instantánea, envasada en pastillas
  • de azúcar
    1 cucharadita
  • de harina de arroz casera o certificada sin gluten
    35 g
  • de harina panificable sin gluten
    130 g
  • de sal
    ½ cucharadita
Cobertura
  • de tomate triturado en conserva
    150 g
  • de sal
    1 pellizco
  • de orégano seco
    1 pellizco
  • de mozzarella fresca (escurrida y en rodajas)
    100 g
  • de aceitunas
    1 cucharada
  • de champiñones enteros en conserva
    30 g
  • salchicha de Frankfurt (consultar lista FACE) en rodajas
    1
  • de aceite de oliva virgen extra
    1 cucharada

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 1120 kcal / 4688 kJ
Białko 32.2 g
Tłuszcz 52.6 g
Węglowodany 138.4 g
Błonnik 11.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...